Pyntet litt ekstra til ære for dere...
Oppskriften unner jeg dere veldig, så her kommer den:
Vanillacookies med sjokoladebiter (eller uten om du vil det).
300 g hvetemel
1 tsk bakepulver
170 g smør
100 g sukker
1 egg
1 tsk vaniljesukker
Evt. 2 tsk kanel, 1ss lys sirup, 4ss brunt sukker
- Bland sammen mek, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
- Miks romtemperert smør med sukker på medium hastighet til det er hvitt og luftig. Bland i egget til det er helt blandet med smørmassen.
- Ha i melblandingen i to omganger og skrap ned bollen mellom hver omgang.
- Hell deigen på ett bakebord med litt mel på og form deigen til en ball. Pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en halvtime.
- Ta ut deigen av kjøleskapet og legg den mellom to biter bakepapir. Kjevle ut til 5 mm tykk leiv og løft over bakepapiret med deigen til kjøleskapet. La den hvile i kjøleskap for minimum 1 time.
- Varm ovnen til 175 grader.
- Stikk ut deigen i ønsket form eller kutt deigen i kvadrater. Legg bitene i frysteren i 15 min.
- Stek kjeksene ca 10 minutter til de er gylden.
- La kjeksene avkjøles helt på platen før du flytter de.
Det ser så utrolig godt ut, Kine! Kunne virkelig ønske jeg hadde litt av bakegleden din! :)
SvarSlettJeg lover de er gode!!! Fikk smake dem på kaffebesøk hos Kine idag! ....med GOD kaffe! ;)
SvarSlettMarlis