onsdag 23. mars 2011

Oppskrift på sjokoladecupcakes med vaniljesmørkrem

Sjokolade-cupcakes

200 g smør
2,5 dl vann
4,5 dl sukker
5 ss kakaopulver
2 egg
1 ts natron
5 dl hvetemel
1,5 dl rømme

Kok opp vann, sukker og margarin i en kjele. Vent til margarinen er helt smeltet før du tar kjelen av platen. Ha i ett egg om gangen mens du visper mellom hvert egg. Tilsett resten av ingrediensene. 

Stekes på 200 grader i ca 20 min på nederste rille.



Vanilje-smørkrem


100 g smør
300 g siktet melis
1 ts vaniljesukker (jeg pleier å bruke ca 2 ts vanilje aroma)
3 ss melk

Pisk romtemperert smør og melis hvitt.

Ha i vaniljesukker/aroma og melk. Pisk til du har en luftig smørkrem.

2 kommentarer:

  1. jeg blir bare så inspirert av denne bloggen, men jeg skjønner ikke hvordan man lager pynten så bra...- ingrid Rødset:)

    SvarSlett
  2. Så utrolig koselig at du blir inspirert Ingrid! Hvis du ønsker å se akkurat hvordan du kan legge på smørkremen er det bare å søke på decorating cupcakes på youtube så får du opp mange teknikker du kan prøve ut. Også blir det veldig fint om du har en 1-m tipp til sprøyteposen. Det er en stor stjernetipp, mye større enn de som er til kakedekorering! Du kan kjøpe den på kake-nettbutikkene jeg har linker til her på bloggen. Wilton har også et eget cupcake dekorasjonssett som de selger både i nettbutikkene og på rafens, tilbords, jernia og traktøren:) Der følger også 1M med. For å lage blomster trenger du en stor blomstertipp! Den får du også kjøpt i nettbutikkene:) Kake strøsselene har jeg kjøpt i sverige, men du får tak i veldig mye fint på nettbutikkene,meny har også fått inn mye fint strøssel og mega har litt:)

    SvarSlett